Dirigent

De muzikale leiding van het koor is in handen van onze dirigent, Ab Weegenaar. Ab (1953) stond al op 15-jarige leeftijd voor zijn eerste koor. Later was hij als cantor-organist o.a. verbonden aan kerken te Zeerijp, Groningen, Eelde, Leidschendam, Arnhem en de Grote Kerk van Wageningen. In 1995 werd hij aangesteld als hoofdorganist van de Bovenkerk te Kampen.

In 1999 stond hij aan de wieg van wat in 2001 officieel het Bovenkerk Kamerkoor Kampen zou worden. In 2003 studeerde hij af aan de Hogeschool IDE te Gorinchem voor het vak koordirectie. Hij is vanaf 2002 ook dirigent bij CGZ Immanuël in Meppel en vanaf 2003 bij COV Dieren.

Fagottist
Ab Weegenaar studeerde fagot aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. In 1974 sloot hij deze studie af met een onderscheiding voor solospel. Als fagottist was hij werkzaam bij het voormalige Noordelijk Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en als solo-fagottist bij Het Gelders Orkest. Door tijdgebrek heeft hij deze werkzaamheden beëindigd. Incidenteel verleent hij als fagottist in diverse begeleidingsensembles medewerking aan concerten en TV-opnamen, zoals van het EO-programma "Nederland zingt".