Geslaagde uitvoering Grote Orgelmis

Wat was het een feest om als Cappella Campen mee te werken aan het fantastische orgelconcert van Sander van den Houten in de Bovenkerk in Kampen. Op het programma stond de zgn. Grote Orgelmis (Dritter Teil der Klavier├╝bung) van Johann Sebastian Bach. Van de uitvoerend organist vraagt Bach in dit grote werk het maximale van zijn speelvaardigheid. Sander van den Houten zorgde met zijn interpretatie van de Grote Orgelmis voor een fenomenale opening van de orgelconcertserie deze zomer in de Bovenkerk.

Cappella Campen zong (a capella) de tien koralen waarvoor Bach orgelvoorspelen schreef die het hart vormen van zijn Grote Orgelmis. Het concert (op donderdag 4 juli 2019) werd bezocht door een verrassend groot aantal muziekliefhebbers.

Geslaagde uitvoering Grote Orgelmis

Geef een antwoord